Pályainformációs tanácsadók - elektronikus tananyag

 

Ez a rész áttekinti a lehetöségeket abban az esetben, ha egy új állás megszerzéséhez valami változtatásra, fejlődésre, továbbképzésre van szükség.

 

 

Ez a lista fontos alap az álláskeresés elkezdéséhez, de folyamatosan bővítheto, módosítható. Mindenképpen az előzetes képzettségre, felkészültségre alapozunk, ez ad támpontot a jövőbeli célok megtalálásához. Nem hagyható azonban figyelmen kívül az sem, hogy melyek azok a rokon területek, amelyek betanítással, utánajárással, továbbképzéssel betölthetok. Ezért előnyös lehet több célállás meghatározása, amihez azonban a munkaeropiac igényeinek vizsgálata is elengedhetetlen.

A készséglista összeállításának célja, hogy ahelyett, hogy úgy mutatjuk be önmagunk, hogy csak egyfajta készségünk van, csak egyetlen dologhoz értünk, osszuk be tapasztalatainkat kisebb részekre, mígnem úgy tudjuk bemutatni magunkat, mint egy multifunkcionális, készségekkel teli, hasznos munkaerő.

A legjobb nyitó kérdés, amit feltehetünk, hogy hogyan akarok hozzáállni a munkámhoz? Szívvel, lélekkel, vagy csak az a célom, hogy ki tudjam fizetni a számláimat minden hónapban?

Majd a személyes stílusra vonatkozóan arra keressük a választ, hogy milyen munka érdekel, mi az tevékenység, ami közben a legjobban érzem magam, milyen környezetben dolgozom legszívesebben, vagy éppen mi az, ami demotivál?

Rólunk Kapcsolat Lap teteje Kérdezz! ©2009 SZGTI Alapítvány