Pályainformációs tanácsadók - elektronikus tananyag

 

 

 

 

Állásközvetítő cégek

Az ilyen profilú vállalkozások száma szinte napról-napra változik, jelenleg legalább 150-et ismerünk. Néhány hasznos információ az állásközvetítő cégek dzsungelében való eligazodáshoz:

A cégek típusai, profiljuk szerint csoportosítva

Munkaerő kölcsönző cégek

•  Elsődlegesen betanított és szakmunkások, technikusok, illetve középfokú végzettségű adminisztratív munkaero (pl.: titkárnok) közvetítésével foglalkoznak. A munkaero közvetítő cég köt szerződést a munkát keresőkkel és - mint saját munkavállalóját - kikölcsönzi őket idényjellegű feladatok elvégzésére.

Toborzóirodák, munkaerő-közvetítő, személyzeti tanácsadó cégek

•  Jellemzően - de nem kizárólag - felsőfokú végzettségű szakembereket toboroznak és közvetítenek ki. Pályakezdőket és tapasztalattal már rendelkező munkavállalókat egyaránt szívesen látnak. Beosztotti szinttől középvezetői szintig terjedő pozíciókra keresnek és közvetítenek ki jelentkezőket. Az egyes cégek gyakran specializálódnak szakmák/szakterületek szerint (pl.: informatika, vagy bank, vagy nehézipar, egészségügy).

•  A hozzájuk való bejelentkezés történhet konkrét hirdetésben megjelent ajánlat kapcsán, de direkt módon is, úgy, hogy az állást kereső személy felveszi a kapcsolatot a céggel és kéri a cég adatbankjába történő felvételét. Az ilyenkor bemutatandó írásos dokumentáció azonos a hirdetésekben megfogalmazottal (önéletrajz, motivációs levél, végzettséget igazoló dokumentumok, stb.).

•  A tanácsadó cégek várhatóan nem fognak tudni azonnal állást ajánlani az újonnan bejelentkezőnek, de feljegyzik adatait, kívánságait, és értesítik, ha megfelelő ajánlatuk van a számára. Az adatbankba történő felvételért és a közvetítésért általában nem kell fizetni, de azért hasznos rögtön az elején tisztázni a feltételeket.

Vezető felkutatási tanácsadók / fejvadászok

•  Szinte kizárólag felsőfokú végzettségű, kiemelkedő szaktudású és/vagy szakmai tapasztalattal rendelkezo közép- és felsővezetők keresését végzik. Egy részük szívesen veszi és elfogadja az adatbankba történő jelentkezést, másik részük azonban előnyben részesíti az ún. direkt keresést, ami esetünkben azt jelenti, hogy ismeretség, személyes kapcsolatok, vagy ajánlások útján lehet tudomásukra juttatni azt a tényt, hogy állást keresünk.

A következő linken megtalálja a legjelentősebb állásközvetítők felsorolását, profil szerinti csoportosításban: www.allas.lap.hu

Rólunk Kapcsolat Lap teteje Kérdezz! ©2009 SZGTI Alapítvány