Pályainformációs tanácsadók - elektronikus tananyag

 

 

Internet

Internetes álláskeresésEgyre több cég jelenik meg az Interneten állásközvetítő szolgáltatásokkal. Világszerte az Internet vált az álláskeresés és az álláshirdetés legnépszerűbb közegévé, így Önnek is érdemes élni ezzel a lehetőséggel. Mindehhez, természetesen szükség van egy Internet csatlakozással rendelkező számítógépre, amin fel lehet kutatni a világhálón jelen lévő állásközvetítő irodák címeit. A legfontosabb Internetes címeket alább is felsoroljuk.

Néhány alapvető információ az Internetes állásközvetítő szolgáltatásokhoz való hozzáférés megkönnyítésére:

•  Gyorskeresés esetén a legfontosabb kulcsszavak, amelyekkel a legtöbb találat érhető el: allas, job, illetve karrier.

•  Érdemes tudni, hogy az Internetes állásközvetítők szolgáltatásainak igénybe vételéhez regisztrálni szükséges az adott cég adatbázisába. Ez ingyenesen a cégek honlapján kitöltött adatlapokkal történik, amik mellé dokumentumok (önéletrajzok) is feltölthetok. A regisztráció az adatlap kitöltését követően esetenként egy e-mail címre küldött aktiváló kód felhasználásával érvényesíthető.

•  Léteznek un. állásgyűjtő portálok ( www.jobmonitor.hu , www.legjob.hu ), ahol a regisztráltak tetszés szerinti gyakoriságú (napi, heti) elektronikus hírlevelekben kérhetik az általuk beállított keresési feltételeknek megfelelo állásajánlatok megküldését. A neten közzétett olykor több ezer állásajánlat közül történik a szűrés.

A legnépszerűbb magyarországi Internetes állásközvetítő cégek Internet-címei:

 

Rólunk Kapcsolat Lap teteje Kérdezz! ©2009 SZGTI Alapítvány